Nyt on vähän enemmän aikaa kirjottaa ja ehkä saan kuviakin lisättyä. Nää yhteydet nettikahviloissa on niin hitaita, että kuvien lisääminen on välillä todella tuskaisaa hommaa.

Neljä päivää on nyt kulutettu veteen liittyvien aktiviteettien kanssa täällä Nha Trangissa ja pitää kyllä sanoa että on ehkä rennoin paikka, missä ollaan päästy tällä reissulla käymään. Alustavien suunnitelmien mukaan vietetään täällä meren äärellä vielä noin viikko. Yritetään siirtyä täältä "keskustasta" jonnekin syrjäisemmälle rannalle tahi saarelle, mistä vois löytyä meille bungalowi muutamaks päiväks. Viikon kuluttua siis lennetään Malesiaan Kuala Lumpuriin ja nähdään ystävämme Maria siellä, joka tulee viikoks hengaa meidän kanssa sinne.


1268441.jpg

Shorty's Barin uskollinen vartija lepaa


Kaks päivää sitten varattiin snorklausreissu tuonne läheisen saaren UNESCO:n suojelemalle koralliriutalle. Aamulla 07.15 tuli minibussi hakemaan meidät tuosta ala-aulasta ja just meidän tsägällä valittiin ainoa kylmä sadepäivä tolle reissulle. Ei auttanut itku markkinoilla ja hypättiin veneeseen ja hirveessä tuulessa ja pienessä sateessa köröteltiin Coco-dive centerin todella isolla puuveneellä pelimestoille noin 20min Nha Trangista. Sade onneks loppui kun päästiin perille, mutta ilma oli silti hyvin synkkä, joten riutan ja kalojen väriloisto ei oikein päässyt oikeuksiinsa ja jatkuva aallokko vaikeutti hieman snorkkelin kautta hengittämistä. Ei se mitään, näkymät olivat silti aivan uskomattomat! Käytiin kahella eri riutalla, joista jälkimmäinen oli enemmänkin laitesukeltajille tarkoitettu, koska se oli huomattavasti syvempi vedenalaisine luolineen. Rantaan päästyämme aurinko alkoi paistaa todella armottomasti...tietysti. Säästä huolimatta hauskaa oli ja toivottavasti edes jotain tallentui ostamiimme halpoihin (joskin erittäin laadukkaisiin, sanoi myyjä) vedenkestäviin kertakäyttökameroihimme.


1268444.jpg

Sukeltamaan innoissamme!


1268461.jpg1268469.jpg

Hymyt irtosi markapuvuista

 

Eilen meni rahaa ihan helvetisti. Aktiivisuuspäissämme vuokrattiin vesijetit (yksi oli n. 20€/½h) koko porukalle ja päristeltiin menemään tuossa rannan edustalla. Oli sairaan hauskaa ja itse ainakin tituleerasin tämän tähän asti siisteimpänä juttuna koko reissulla (ja toisiks parhaaks asiaks, mitä mies voi tehä housut jalassa, lumilautailun jälkeen). Martti oli eri mieltä ja ilmoitti ettei jaksa toista kertaa varmaankaan kokeilla. Outo mies.

Rahanmeno ei loppunut vielä tällaiseen aktiviteettiin vaan illalla seurattiin rannalla jaetun flyerin viitoittamaa tietä Sailing Club- rantaravintolan kokkobileisiin. Ilta oli hauska, joskin tämä paljon mainostettu kokko oli hyvinkin säälittävä (ainakin näin suomalaisesta juhannuskokko näkökulmasta), sillä koko roska ei suostunut palamaan ollenkaan, ilman että hyvin virallisen näköinen khaki-asuinen security officer kaatoi bensaa sen päälle. Merellä oli myös jokin "tulishow", mutta itse en ainakaan nähnyt muuta kun pari hassua liekkiä jossain todella kaukana merellä. Keskityimme siis enemmänkin tarjoiluun. Nelli pyöri tanssilattialla ja mä ja Martti istuskeltiin todella mukavan ruotsalaispariskunnan, Kallen ja Sofien seurassa ja jauhettiin niitä näitä 650ml rommikolat neniemme edessä (50 000d, eli noin reilu 2€/kappale). Enimmäkseen keskustelu pyöri tämän faktan ympärillä, että vaikka kuinka meille on koulussa ruotsia opetettu, niin kukaan meistä ei siltikään tajua sitä sanaakaan, saatika puhuis sitä. Keskityttiin siis opettamaan niille kirosanoja suomeks... mitä muuta ulkomaalaisten kanssa vois muka puhua!? :) Hauska ilta, mutta tänään on tullutkin sitten kärvisteltyä suht paljon ja kun vihdoin päästiin rannalle lepäämään, tuli pimeä ja tultiin takas hostelliin potemaan. Matkailu avartaa etc.


1268478.jpg

Liikutuin lahes kyyneliin "anything and everything"-pizzasta kokkobileiden jalkeen

 

Huomiseks varattiin Shorty's nimisen ravintolan (meijän toinen koti täällä) omistajalta kalastusreissu hänen kanssaan isolla veneellä koko päiväks. Omistaja, Herra Sao (ainakin muistaakseni on sen nimi), joka me siis tavattiin ekana iltana täällä Nha Trangissa etsiessämme iltapalaa ja päädyttiin hänen kuppilaansa, on todella mukava ja viiksekäs mies, joka ilmeisesti on suht kova kalamies. Veikkaan että huomenna tulee aikamoista räkättelyä, koska kukaanhan meistä ei todellakaa tiedä kalastuksesta mitään ja Sao luulee että kaikki Suomalaiset on kovia kalastajia. No tuleepahan setä huomenna yllättymään! Vähä jännää muutenki ku ei oo mitään hajuakaan, minkä kokosia kaloja mennään fisustaa. Onneks Herra Sao ilmoitti jo että jos kalastus ei nappaa, tahi ahti ei suo antejaan, niin aina voidaan mennä vaan uimaan ja tustumaan paikallisiin kalastajakyliin.


1268481.jpg

(Vahan vino) auringonlasku hostellin ikkunasta

 

Sain juuri ilmoituksen tuossa Martilta että lähetään uudenvuodenpäivän (6.2) jälkeisenä päivänä sinne Malesiaan, koska Nellin mukaan "perinteitä pitää vaalia". Tämä siis juontaa juurensa siitä että viikon aikana ollessamme Saigonissa, kukaan ei juonut yhtään mitään, paitsi viimeisenä iltana aivan kauheet naamat Aussibaarissa ja klubilla nimeltään Go2 ja seuraavana päivänä tosiaan lähtö tänne. Lähes ehkä jopa vaarallinen yhtälö: darra+kamojen roudaus+helle+kiire+nestevajaus=ei helvetti. Onneks junassa sai nukuttua ja vannotin itselleni että en aio ikinä enää juoda ennen matkustamista. Että kiitos vaan matkaseura! :D Täällä siis tulee ilmeisesti olemaan aika isot bileet tän myöhäisen uudenvuoden kanssa ja jengi on nyt viikon ajan jo hehkuttanu sitä ja toivotellu hyvää uuttavuotta. Yritän siis vielä keskustella tuosta lähtöpäivästä.


1268473.jpg

Junassa matkalla Nha Trangiin... olon voi paatella kuvasta

 

Eipä tässä kai kummempia. Kaikki muut on palanu ja itselläni on hyvin terve rusketus, johon muilla hajoo naama. Ehkä se lähes paranoidimainen aurinkorasvalla läträys tuottaa tulosta. Tähän viikkoon pitäisi vielä yrittää mahduttaa retki joillekin vesiputouksille, joita täällä hehkutetaan tosi paljon ja noista lähisaarista itseäni ainakin kiinnostais "monkey-island" jossa siis elää satoja luonnonvaraisia apinoita ja josta hotellista saamani esite kirjoittaa: "You can play with them, feed them and make friends with them". Siellä on myös apinasirkus, joten se ilmeisesti siitä luonnonvaraisuudesta. No, mutta pitäähän ne nyt kuitenkin nähdä. Apinoita ei olla nähty kun Angkor Watilla Kambodzassa, eikä ne siellä tehny mitään hauskaa (kuten esim. Keränny hattuun rahaa posetiivin päällä).

 


1268500.jpg

Nha Thrangin rantaa


Äskön kun palattiin hostellille nähtiin pari hyvin suomalaisen näköistä kaverii tossa aulassa ja hyvin nopeesti kuuluikin "iltaa". Ei jääty vielä sen kummemmin juttelemaan, vaan huikattiin että nähään myöhemmin, koska pienessä kohmelossa tuo kosteassa helteessä tallaaminen aiheuttaa pakollisen tarpeen päästä suihkuun tasaisin väliajoin ja siitä ei tingitä! Ihan virkistävää puhua suomea välillä jonkun tuntemattoman kanssa. Nää tyypit oli itseasiassa ensimmäiset suomalaiset, joiden kanssa ollaan juteltu. Tai mulle ainaki ja ylipäätänsä kolmannet suomalaiset jotka oon nähny missään täällä Aasiassa. Aurinkomatkat ei taida (ainakaan vielä) tehä matkoja Nha Trangiin...

 

Ja jostain syysta kuvat ei skulaa... hajoo naama

Edit: sain kuvat skulaamaan ja tassa muutama valikoitu taalta ja Saigonista


1268485.jpg

Kadunylitys Saigonissa. Ei liikennevaloja...Sekaan vaan, kylla ne vaistaa!


1268518.jpg

Yks VC:n jarjestamista yllatyksista Jenkeille. Kuva Cu Chi tunneleilta, Saigonin holleilta. Tunneleita on yli 200km ja ne yltaa Kambodzaan asti.


1268525.jpg

Skidit esitti meille temppuja kun oltiin syomassa Saigonissa... Hauskaa oli niin kauan, kunnes paikan omistaja ilmeisesti paatti etta lapset hairitsee meita (yritettiin kylla sanoa etta on ihan ok) ja ajoi ne pois bambukepin kanssa.


1268568.jpg

Martti menossa luolaan Cu Chi:ssa. Noi oli siis niin ahtaita, etta niissa piti ryomia, paitsi yks, jota oli suurennettu turisteja varten. Ei siis kuitenkaan niin paljoa, ettei siella ois ihan helvetin ahdasta ja kamalaa ollu. "No visa required for this trip to Cambodia!" huus edessa juokseva oppaamme.



1268573.jpg

Bokserikauppaa saigonissa. Kolme myyntitykkia vieressa, "Armani, sir?". Pyysin L-kokoa ja kaveri lahti samantien pinkoo jonnekki toiselle puolelle tieta ja 2min kuluttua tuli takas L-kokoisen kanssa.


1268593.jpg

Rambo-Nelli ampui AK:lla. Kahvio oli ampumaradan takana noin 15m paassa... Korviin vahan sattui. Kuva siis Cu Chi:sta


1268603.jpg

Nelli ja hullut aallot


1268609.jpg

Rannan kaveleva sekatavarakauppa. Paras myyja yritti kiinnittaa Martin huomion siihen, ensin ottamalla jalasta kiinni ja sen jalkeen vetamalla jalkakarvoista :D