Noniin...

Toivottavasti pääsen pitämään tätä edes jotenkin ajan tasalla.

Eli tämä blogi tulee (toivottavasti ei liian sekavasti) kertomaan kuulumisia/fiiliksiä/hehkutuksia ja sisältämään kuvia mun ja kahen mun hyvän frendin Martin ja Nellin matkalta Kaakkois-Aasiassa ajalta 4.1-20.3.2008. Reissussa ollaan siis 2½kk ja toivottavasti aika ja rahat riittää koko matkasuunnitelman toteuttamiseen. Alustava suunnitelma olisi siis kulkea Thaimaasta Kambodzan läpi Vietnamiin, josta suunnataan Malesian (Singaporen jos keretään) kautta Indonesiaan, jossa pyörittyämme suunnataan takaisin Thaimaahan ja sieltä kotia kohti. Tää reitti ei ole mitenkään lukkoon lyöty, ja pyritään mahdollisimman paljon kyselemään paikallisilta/muilta reissaajilta näkemisen ja kokemisen arvosia mestoja.

Idea matkalle lähtemiseen syntyi tuossa tän vuoden keväänä, kun päätettiin Martin kanssa, että jos kumpikaan ei pääse kouluun sisälle niin lähdetään pitkälle matkalle pois Suomesta, stressistä, työstä ja velvollisuuksista. Helppo arvata, miten sen koulun kanssa kävi ja toisaalta en voi nyt sanoa että hirveesti harmittaisi :) Nelli liittyi seurueeseen mukaan muutaman promillen siivittämän keskustelun päätteeksi lämpimänä kesäiltana Koffin puistossa. Pakko myöntää että allekirjoittanutta hetkisen aikaa epäilytti kuinka "tosissaan" tuo keskustelu käytiin, mutta myöhemmin selvisi sen olleen hyvinkin totinen ja Nelli saatiin liitettyä reissupoppooseen. Ja hyvä näin! ("Kolme päätä ajattelee paremmin kuin yksi" vai "joukossa tyhmyys....") :D

Lähtö alkaa siis pikkuhiljaa olemaan korvilla (15 pitkää päivää! Onneks on Joulu+hässäkkää niin aika menee nopeesti) ja säädöt säädetty sille mallille (rokotukset, vakuutukset, viisumit ja rohdot) että uskaltaa lähteä ensimmäistä kertaa vähän pidemmäksi aikaa pidemmälle pois täältä kotosuomesta :) Pieni kuumotus tuntuu takaraivossa, mutta se kyllä unohtuu hyvin nopeesti kun kuuntelee muitten reissaajien juttuja matkoilta ja überhehkutusta, mikä ylipäätänsä tota seutua ympäröi... Eiköhän terveellä maalaisjärjellä pysytä poissa hankaluuksista ja tullaan ehjinä takasin :)

Palaan asiaan lähempänä reissuu!